Δραστηριότητες


Ομιλία του προέδρου ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ
Αλέξανδρου Κόντου
στη Λεσχη Αξιωματικων Ενοπλων Δυναμεων
ΛΑΕΔ.

Κλικ στην εικόνα για να δείτε το βίντεο

Πανελλήνια Άσκηση-Αγώνας(Στρατιωτικών Αντικειμένων) Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ATHENS PATROL 2019

Με επιτυχία διεξήχθη η Πανελλήνια Άσκηση-Αγώνας(Στρατιωτικών Αντικειμένων) Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, ATHENS PATROL 2019.

Η Άσκηση έλαβε χώρα σε περιοχή του Ν.Αττικής με συμμετοχές από διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

Το παρόν έδωσε και ο ΠΣΕΕΔ με την ομάδα ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ ,η οποία κατάφερε να διακριθεί και να καταλάβει το Αργυρό μετάλλιο (2η θέση),. Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί την 46η διάκριση του ΠΣΕΕΔ σε Διαγωνιστικές Ασκήσεις Εφέδρων, εντός και εκτός της Επικρατείας.

Τα σενάρια της Άσκησης προέβλεπαν αξιολόγηση σε τακτικά και τεχνικα αντικείμενα , επιπέδου Ομάδας, Διμοιρίας, Λόχου ,σε προσομοίωση πιθανού Θεάτρου Επιχειρήσεων(Χερσαίων και Αμφιβίων),καθώς επίσης και αξιολόγηση σε αντικείμενα Πολιτικής Προστασίας (καθώς πολύ μεγάλο ποσοστό Εφέδρων δραστηριοποιείται σε Εθελοντικές ομάδες,με κύριο σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στο Κοινωνικό Σύνολο).

Η Ομάδα ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ,με ιδιαίτερη εμπειρία και πολλές συμμετοχές σε ανάλογες Ασκήσεις, απαρτιζόταν από τους:

1. ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗΣ ΟΜΑΔΟΣ : Εφ. Υπολοχαγός(ΠΖ-ΕΔ) Τόκας Βασίλειος

2.ΒΟΗΘΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΑΡΧΗ: Εφ. Υπολοχαγός(ΠΖ-ΕΔ) Τριανταφυλλίδης Ανδρέας

3.ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ: Εφ. Επιλοχίας ((ΚΔ) Λεύκοβιτς Κωνσταντίνος

4.ΝΟΣΟΚΟΜΟΣ ΜΑΧΗΣ(MEDIC): Εφ Σημαιοφόρος (ΠΝ) Πατσουράκος Νικόλαος

5.ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ: Εφ Στρ(ΠΖ) Κνίφης Χρήστος

6.ΠΟΛΥΒΟΛΗΤΗΣ : Εφ Στρ(ΠΖΝ) Μαρτυρίδης ΕυάγγελοςΠΑΡΕΛΑΣΗ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ – ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ
25 Μαρτίου 2019
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ Φεβ 17, 2019

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΖ – ΠΥΡ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΧΗΣ «ΠΗΓΑΣΟΣ 2017»

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΙΟΥ 2017 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΣΚΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑΣ – ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΜΑΧΗΣ CSAR ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΚΑΝΤΗΛΙΟΥ ΜΕΓΑΡΩΝ. ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ

ΗΤΑΝ Η ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΠΙΛΟΤΟΥ ΑΠΟ ΕΧΘΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΕ ΦΙΛΙΟ ΕΔΑΦΟΣ.ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ- ΜΑΙΟΣ201222οι Πανελλήνιοι Αγώνες Έφεδρων Καταδρομέων

Με ένα ακόμα κύπελλο επέστρεψε η ομάδα «ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ» του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ από τους 22ους Πανελλήνιους Αγώνες Έφεδρων Καταδρομέων, που διοργάνωσε η Π.Ο.Ε.Δ. μέσω της Λ.Ε.Κ. Στερεάς Ελλάδας, στο Σκαμνό Λαμίας, το τριήμερο 30/9-2/10.  

Η τετραμελής ομάδα του ΠΣΕΕΔ ΣΑΚ, αποτελούμενη από τους:
Επικεφαλής Περιπόλου: Τόκας Βασίλειος εφ. Ανθλγός  (ΚΔ),
Τριανταφυλλίδης Ανδρέας εφ. Ανθλγός (ΚΔ),
Παράβαλος Δημήτριος εφ. Λχιας (ΚΔ) και
Πουρλιάκας Πέτρος εφ. Καταδρομέας,
ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών, κατακτώντας την δεύτερη θέση στους αγώνες, και αποσπώντας το Ασημένιο Κύπελλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα του ΠΣΕΕΔ ΣΑΚ, τα προηγούμενα έτη κατάκτησε το χρυσό  μετάλλιο ,παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες στην εκπαίδευση των μελών της.

Η ομάδα του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ αγωνίστηκε με επιτυχία σε αντικείμενα όπως: εκκαθάριση οικίας & απελευθέρωση ομήρου, ταχεία καταρρίχηση, παγίδευση με εκρηκτικά, βολές, διεθνές δίκαιο πολέμου, ιστορία, αναγνώριση οπλικών συστημάτων, αναγνώριση και κατάδειξη στόχου, κλίση πυρών πυροβολικού, εξουδετέρωση εχθρικού πολυβολείου, πρώτες βοήθειες μάχης, αντιμετώπιση ενέδρας, εύρεση κρύπτης, αιχμαλωσία και διαφυγή.

Η ομάδα «ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ» συνεχίζει τις διαδοχικές επιτυχίες της, καθιστώντας μας όλους στον ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ περήφανους, για τη μαχητική ετοιμότητά της, για το υψηλό φρόνημα και ετοιμότητα των εφέδρων καταδρομέων, ενεργών «πολιτών/οπλιτών»!

Η τελετή λήξης και απονομής έγινε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, κοντά στο μνημείο του Λεωνίδα και των 300 Σπαρτιατών και του μνημείου των 700 Θεσπιέων, παρουσία εκπροσώπων στρατιωτικής ηγεσίας και τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος  του ΠΣΕΕΔ/ΣΑΚ ,εφ. Τχης (ΚΔ) Κόντος Αλέξανδρος και το Δ.Σ, εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων(ΠΟΕΔ) για την άρτια και καθ’ όλα επιτυχημένη διοργάνωση των επίπονων αυτών αγώνων, δια της Λέσχης Εφέδρων Καταδρομέων Στερεάς Ελλάδας,η οποία και έφερε σε πέρας με απόλυτη επιτυχία το δύσκολο αυτό εγχείρημα της οργάνωσης αυτών των αγώνων, με την συνδρομή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων, που διατηρεί ζωντανό το πνεύμα του εθελοντισμού, του πατριωτισμού, του ελληνιστικού «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ», του άφθαρτου καταδρομικού πνεύματος, της μείζονος προσπάθειας, της ίδιας της αυτοθυσίας.

Συγχαίρει όλους τους διαγωνισθέντες καταδρομείς, ιδιαίτερα την και πάλι διακριθείσα ομάδα (περίπολο) του ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ, που κατέκτησε επάξια τη δεύτερη θέση στα κύπελλα της γενικής κατάταξης και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών για άλλη μια χρονιά!

Δεν είναι τυχαίο να είμαστε όλοι δυνατοί και ενωμένοι, γιατί οι καθημερινές προκλήσεις σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας είναι υπαρκτές και μόνο με ετοιμότητα, θάρρος και την αποφασιστικότητα όλων μας θα απαντήσουμε όταν κληθούμε να αποδείξουμε ότι θα κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους άξιους προγόνους μας, με νίκη και μόνο νίκη, τίποτε άλλο !!!

Στους Αγώνες έλαβαν μέρος δέκα περίπολα τεσσάρων ανδρών και οι θέσεις του Βάθρου διαμορφώθηκαν ως εξής:

  1. Ομάδα  «ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ», Λ. Καταδρομέων και Ιερολοχιτών
  2. Ομάδα «ΙΕΡΑ ΘΕΩΡΙΑ», ΠΣΕΕΔ-ΣΑΚ
  3. Λ.Ε.Δ Ν. Φλώρινας